A pulled chicken kitűnő hamburgerbe, szendvicsbe, vagy akár körettel főételnek is.
A pulled pork az amerikaiak híres fogása, az egyik legkedveltebb streetfood. A tépett hús eredetileg sertésből készül, de csirkéből is összedobhatod, így jóval kalóriaszegényebb, viszont a fűszereknek köszönhetően fenséges. A siker titka a lassú sütés.
Hozzávalók:
* 2 db csirkemell
* 4 db alsó csirkecomb
* 2.5 dl ketchup
* 2 evőkanál barna cukor
* 1 evőkanál só
* 2 teáskanál borecet
* 2 teáskanál mustár
* 1 db vöröshagyma
* 1 mokkáskanál bors
* 1 evőkanál Worcestershire szósz
* 1 kávéskanál apróra vágott koriander
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és szórd egy tűzálló edénybe. Keverd össze a ketchupot, a cukrot, a sót, a borsot, a borecetet, a mustárt, a koriandert és a Worcestershire szószt. A csirkét tisztítsd meg, rakd a tepsibe, és öntsd le a szósszal. Fedd le alufóliával, és told sütőbe. Süsd 140 fokon körülbelül négy órán át.
A puha csirkét szedd ki a sütőből, a combokról vedd le a bőrt, fejtsd le a húst a csontról, és a mellekkel együtt szedd szálaira két villa segítségével.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések