A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, aszalt paradicsommal töltött csirkemell: szaftos és omlós lesz


A szürke napokat garantáltan feldobja a mediterrán ízvilágú, aszalt paradicsommal töltött csirkemell, ami ráadásul gyorsan elkészül.


A napon szárított paradicsom Olaszországban nagy kedvenc, és már itthon is bármikor hozzájuthatsz. Tökéletes tésztára, salátába, sőt a csirkemellet is feldobhatod vele. Még ízletesebb lesz a fogás, ha kevés fűszerrel is megbolondítod. A csirkemell gyorsan átsül, locsolgatva pedig nem lesz száraz.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkemell
* 15 dkg aszalt paradicsom
* 2 db vöröshagyma
* 2 teáskanál aprított bazsalikom
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olívaolaj
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, hosszában vágj mindegyikbe egy zsebet, majd fűszerezd sóval, borssal. A kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, az olívaolajjal, töltsd meg vele a zsebeket, tekerd fel, és rögzítsd hústűvel.

A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd mellé a darabokra vágott vöröshagymát, és locsolj alá vizet. Süsd előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 percig. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla az alufóliát, és süsd szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések