Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymával sült, omlós csirkeszárnyak: a bőre ropogós, és nem szárad ki


A fokhagymával sült csirkeszárny talán legfinomabb része a ropogósra pirult bőr. Gyors ebéd vagy vacsora is lehet az ízletes fogás.


A csirkeszárny az az étel, amit nyugodtan a kezedbe vehetsz, és úgy szopogathatod le a húst a csontról. Érdemes belőle sokat készíteni, mert egyrészt viszonylag kevés a hús egy-egy darabon, másrészt olyan finom, hogy nagyon nehéz abbahagyni.

Hozzávalók:

*  1 kg csirkeszárny
*  5 evőkanál olívaolaj
*  1 fej fokhagyma
*  1 teáskanál fokhagyma-granulátum
*  2 evőkanál petrezselyem
*  só
*  bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a fokhagyma-granulátummal, majd kend be vele a húsokat. Alufóliával letakarva hideg helyen pihentesd legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a húst és a fokhagymát pakold zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és lefedve süsd körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd ropogósra a bőrét. Tálaláskor díszítsd egészben hagyott petrezselyemlevelekkel. A csirkeszárnyhoz különösen jól illenek a különféle mártogatósok, legyen az egyszerű ketchup vagy házi salsa szósz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések