A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, szaftos dinsztelt marha: órákon át puhul omlósra a hús


A dinsztelt marha a sok fokhagymától még finomabb lesz, a szaftját pedig élvezet tunkolni.


A marhahúsból számos finomságot készíthetsz, dinsztelve, fűszeresen fenséges. Ha a húst először kevés forró zsiradékon megpirítod, akkor az később sem szárad ki. Bár hosszú ideig készül, nagyon kevés, körülbelül 15 perc munka van vele.

Hozzávalók:

* 60 dkg marhacomb
* 4 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál zsír
* 2 db babérlevél
* 1 db vöröshagyma
* 2 teáskanál mustár
* 1 mokkáskanál kömény
* só
* bors

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát vágd karikákra, és a zsíron dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, süsd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, mustárral, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

Kis lángon dinszteld körülbelül három órán át. Közben kóstold meg, ha szükséges hozzá fűszer, szórj hozzá. Amikor a kést könnyen bele tudod szúrni a húsba, leveheted a tűzről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések