Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, bundás csirkefalatok: a corn flakestől lesz még ropogósabb


Kell egy kis változatosság, ropogós, ízes bundát kap a csirkemell! Így is imádni fogja az egész család.


Ezzel az egyszerű módszerrel talán a legropogósabb bundájú rántott húst teheted az asztalra. A fokhagymás, joghurtos pácnak köszönhetően a csirkemell belül szaftos és omlós lesz, főleg, ha tudod pihentetni a húst a hűtőben. Érdemes kisebb darabokra vágni a csirkemellet, hogy könnyebben, gyorsabban átsüljön.

Hozzávalók:

* 60 dkg csirkemell
* 15 dkg corn flakes
* 2 dl joghurt
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kukoricapehelyet rakd egy késes konyhai robotgépbe, vagy tedd egy zacskóba, és sodrófával törd kis morzsává. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb szeletekre, szárítsd meg papírtörlővel, és sózd, borsozd ízlés szerint. A joghurtot öntsd egy tálba, keverd össze a zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a hússzeleteket, és tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően hempergesd meg a csirkemelleket a kukoricapehelyben. Győződj meg arról, hogy mindenhova kerüljön, és a kezeddel kicsit nyomkodd is rá a bundát. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a hús mindkét oldalát. Szedd konyhai papírtörlőre, és csepegtesd le.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések