Hirdessen itt

Eltitkolta fertőzését a választási bizottsági tag, napokkal később meghalt


Meghalt egy választási bizottsági tag Missouri tagállamban, aki eltitkolta, hogy koronavírus-fertőzött - jelentette az AP amerikai hírügynökség péntek este.


Az eset a középnyugati Missouri államban lévő St. Louis egyik elővárosában történt, a nőt álmában érte a halál. A helyi hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra az elhunyt nevét, részben arra hivatkozva, hogy még nem igazolódott egyértelműen, halálát a koronavírus okozta.

A nő kedden, az elnökválasztás napján már hajnalban munkába állt és egész nap felügyelte a választást annak ellenére, hogy három nappal korábban diagnosztizálták nála a koronavírus-fertőzést és nyomatékkal felszólították, hogy maradjon otthon házi karanténban.

A nő ezt nem tartotta be, fertőzöttségére pedig csak akkor derült fény, amikor testvére közölte a halálhírt a hatóságokkal.

A nő kilenc további választási biztossal dolgozott közös helyiségben, amelyben több mint 1800-an adták le voksukat. 

A szavazást bonyolító munkatársaknak, köztük neki is, kötelezően szájmaszkot kellett viselniük, és az idő jelentős részében egy plexiüveg mögött ültek.

A hatóság nem javasolja az 1800 szavazónak a vírusteszt elvégeztetését, mivel alig kerültek kapcsolatba a szavazást lebonyolítókkal.

A megyei egészségügyi hatóságok ugyanakkor a választási iroda valamennyi munkatársát arra sürgették, hogy minél előbb teszteltessék magukat.

A szavazóbiztosok napi 175 dolláros - 53 ezer forintnyi - javadalmazásban részesülnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések