A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan tiramisus rakott palacsintatorta: krémes és emeletes


Ha szereted a palacsintát és a tiramisut is, akkor ezt a csodás, krémes desszertet készítsd el!


Ha egy kis különlegességre vágysz, a tiramisus palacsintatorta biztos befutó lehet. Jó választás családi ebéd lezárásaként, de akár ünnepekre torta helyett is, vagy csak úgy, kényeztetésként. A selymes, mascarponés krém és a kakaós palacsintatészta együtt ellenállhatatlan.   

Hozzávalók:

A palacsintához
* 30 dkg liszt
* 6 dl tej
* 3 dl szénsavas víz
* 2 evőkanál kakaópor
* 2 db tojás
* 1 evőkanál cukor
* 1 csipet só

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 3 db tojássárga
* 3 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* kakaópor a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá tejet, a vizet, cukrot, a sót, majd fokozatosan szórd hozzá a lisztet és a kakaót. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Ha túl sűrű, hígítsd még egy kis tejjel vagy vízzel.

A palacsintákat kevés olajon süsd meg, és rétegezd egymásra őket.  

A krémhez a tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, és forgasd hozzá a mascarponét. A palacsintákat kend meg a krémmel. A tetejére és az oldalára is kerüljön, majd szórd meg kakaóporral.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések