A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életével fizetett a hőstettéért a pék


Míg egészséges volt, minden nap ingyen kenyérrel segített a rászorulókon, hiába könyörögtek neki a rokonai, hogy magára is vigyázzon.


Koronavírus okozta a halálát annak a 76 éves milánói péknek, aki járvány kitörése óta nap mint nap ingyen kenyérrel és pizzával segített a rászorulókon. Gianni Bernardinello november elején hunyt el egy olasz kórházban – írja a New York Times.

Bernardinello a járvány tavaszi kezdete után minden nap több kosár kenyeret, péksüteményt és pizzát hagyott az üzlete előtt. „Egy kis segítség a rászorulóknak. Vegyél belőle nyugodtan, és gondolj másokra is!” – hirdették a pék üzenetét a táblácskák a kosarak felett. Bernardinello még arra is figyelt, hogy az ingyen étel kihelyezése után gyorsan visszahúzódjon a kosaraktól, nehogy kellemetlen helyzetbe hozza azokat, akik a megélhetésük veszélybe kerülése miatt kénytelenek voltak a kenyérért sorba állni.


Az idős férfinek könyörögtek a családtagjai, hogy ne menjen be minden nap sütni, ne veszélyeztesse ezzel is az egészségét, de Bernardinello azt vallotta, mindenkinek segíteni kell, amíg tud, és az embereknek mindig szükségük lesz a kenyérre.

Végül azonban az aranyszívű pék is megfertőződött, és nem sikerült felépülnie a koronavírusból.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések