A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hét alatt több autót is ellopott egy kamaszfiú Tolna megyében


Több feljelentés is érkezett a rendőrségre Tolna megyében autólopás ügyében az elmúlt héten, a rendőrök megállapították, hogy mindegyik hátterében egy 15 éves, faddi fiatal áll.


Egy faddi férfi tett feljelentést október 24-én, hogy egy

ismeretlen elkövető ellopta a családja nyitott állapotban parkoló autóját, melyben benne hagyták az indítókulcsot. Az autót később Szekszárdon, az út szélén leállítva találták meg. A rendőrök az esettel kapcsolatban büntetőeljárást indítottak.

Néhány nappal később újabb bejelentés érkezett a Tolnai Rendőrőrsre, hogy egy faddi férfi autóját ellopta egy idegen, és elhajtott vele.

A tolnai rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves, faddi nevelőotthonban élő fiút, akit  járműlopás miatt elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki. A kamasz beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy kocsikázni akart a barátnőjével, ezért vittel el az autókat.

A fiú a kihallgatását követően néhány nap múlva, november 1-én Tolnán egy nyitva hagyott autó indítókulcsát lopta el azért, hogy azt a kocsit is használhassa. Azonban erre már nem került sor, mert a rendőrök még azelőtt elfogták, mielőtt az autót ellophatta volna. A rendőrök ez alkalommal is kihallgatták, melynek során a fiatal beismerte tettét, és egy korábbi lopásról is vallott, amikor egy nyitva hagyott kocsiból két pénztárcát vitt magával a benne lévő iratokkal, és pénzzel.

A tolnai rendőrök a fiút engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették.

A rendőrök a hasonló esetek elkerülése miatt a következőket javasolják:

* Parkolás után ne hagyjuk nyitva az autót!
* Sose hagyjuk benne az autóban az indítókulcsot!
* Ne hagyjunk benne értékeket, pénzt, személyes tárgyakat, még rövid időre történő parkolás esetén sem!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések