A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Égő házból mentettek a hős budapesti rendőrök


A bátor rendőrpárosnak köszönheti az életét az a nő, akit egy lángoló házból mentettek ki a kitüntetett férfiak.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője jutalomban részesítette az életmentő rendőröket, Tóth Gábor és Bakró Mihály rendőr törzsőrmestereket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnokai egy lángoló lakóházból mentettek embereket 2020. november 4-én éjszaka – írja a Police.hu.

Mikor a két rendőr a helyszínre érkezett, a ház törött ablakából már 2-3 méteres lángok csaptak fel, az udvaron pedig egy férfi tartózkodott, akit biztonságos helyre kísértek. A férfi elmondta, hogy az égő házban még egy férfi és egy nő tartózkodik.

A rendőrök jelzésére a ház pincéje felől érkezett segélykiáltás, ezért oda behatoltak, majd a szétterjedt füst ellenére, a hangját követve megtalálták a segítségre szoruló nőt, akit kihoztak és biztonságos távolságra kísértek a lángokban álló háztól. A járőröknek a házba is be kellett menniük, ahol azonban már olyan nagy volt a tűz, hogy védőfelszerelés nélkül esélyük sem volt, hogy ott megtaláljanak bárkit, és a kiabálásukra sem reagált senki. A férfi holttestét végül a tűzoltók találták meg, míg a kimenekített nő és férfi füstmérgezést kapott.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a két rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.​

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések