A mustáros, fűszeres szűzpecsenye egészben sütve ínyenc fogás. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst!
A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, így tényleg fenséges ebédet hozhatsz ki belőle. Egyben is egyszerűen megsütheted, sőt még krumpli is fér mellé a tepsibe. Mivel alacsony a zsírtartalma, érdemes pácolni, hogy ne száradjon ki.
Hozzávalók:
* 70 dkg szűzpecsenye
* 50 dkg krumpli
* 3 evőkanál magos mustár
* 3 db fokhagyma
* 5 evőkanál olaj
* 2 ág rozmaring
* 1 evőkanál méz
* só
* bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, és törölgesd szárazra, majd fejtsd le róla a hártyát egy éles, vékony pengéjű késsel. Az olajat keverd össze a mustárral, a mézzel, a borssal, és kend be vele a szűzpecsenyét. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Pácolás után a szűzpecsenyét rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, sózd be, a tetejére tegyél kis darabokra vágott fokhagymát és rozmaringot, mellé pedig rakhatsz krumplit is. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Néhány perc pihentetés után szépen tudod szeletelni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések