A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döntött a bíróság: Márki-Zay a hódmezővásárhelyi kórházról is hazudott


A Kúria is megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban még 2018 tavaszán. A polgármester a valótlan állításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, ezért 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére, valamint az eddigi teljes perköltség viselésére kötelezték – írta a promenad.hu.


A Kúria felülvizsgálati jogkörben eljárva gyakorlatilag teljes egészében fenntartotta a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amely megállapította, hogy

MÁRKI-ZAY PÉTER HAZUDOTT A VÁSÁRHELYI KÓRHÁZZAL KAPCSOLATBAN, MÉG A 2018-AS ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN, AMIKOR EGY KAMPÁNYFÓRUMÁN AZT MONDTA, HOGY AKI AZ INTÉZMÉNYBE BEMEGY, AZ AZ ÉLETÉT KOCKÁZTATJA.

Ez a súlyos kirohanás ráadásul a határozat szerint alkalmas lehetett arra is, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa, és megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt.

A vásárhelyi polgármesterről sokadjára derül ki, hogy hazudik: a bíróság számos alkalommal marasztalta el valótlan tényállítás, jóhírnév-sértés, becsületsértés, rágalmazás miatt. A nyáron első fokon egy év próbára bocsátotta rágalmazás miatt Márki-Zayt a Csongrádi Járásbíróság abban a büntetőeljárásban, amit Miklós Anikó helyi iskolaigazgató indította ellene a korábban tett kijelentései miatt. De a polgári peres eljárásokból sem jött ki jobban: például Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a helyi Fidesz elnöke, valamint Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető ellen is elbukott a bíróságon Márki-Zay.

MÁRKI-ZAYRA A JOGERŐSEN ELVESZÍTETT SZEMÉLYISÉGI JOGI, POLGÁRI PEREKBEN A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS TÖBB MILLIÓ FORINT SÉRELEMDÍJAT SZABOTT KI, TÖBB SZÁZEZER FORINT PERKÖLTSÉGET IS KELL FIZETNIE.

A politikus ellen még további személyiség jogi, polgári, illetve rágalmazási büntetőperek vannak folyamatban a bíróságokon, miután számos vásárhelyi és Vásárhely környéki közéleti szereplő, valamint magánszemély perelte be, jelentette fel azért, mert nagy nyilvánosság előtt valótlanságokat állított róluk, többeket megrágalmazott, megsértette jó hírnevüket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések