Hirdessen itt

Csirkés, brokkolis rakottas olvadós sajttal a tetején: nem szárad ki a sütőben


A rakott brokkoli tartalmas egytálétel, főleg csirkével felturbózva. Ha maradt hétvégéről sült hús, azt is bátran felhasználhatod.


A jellegzetes ízű brokkoliból könnyen ínyenc fogást varázsolhatsz. A legfontosabb, amire figyelned kell, hogy ne legyen száraz. A tejföl is segít, hogy a végeredmény szaftos legyen. Amíg a rizs megfő, a csirke megsül, és a brokkoli is finom roppanós lesz.

Hozzávalók:

* 1 fej brokkoli
* 35 dkg csirkemell
* 15 dkg sajt
* 10 dkg rizs
* 2 dl tejföl
* 2 teáskanál csirke-fűszersó
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd rá az ízlés szerint felvágott csirkemellet, sózd, borsozd, szórd meg a fűszerkeverékkel, és pirítsd öt-hat percig.  

A brokkolit szedd rózsákra, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd 10 percig, majd szűrd le, csepegtesd le, és kisebb darabokra is vághatod. A rizst főzd meg körülbelül 15 perc alatt, majd keverd össze a csirkével és a tejföllel.

Rétegezd a hozzávalókat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba. Alulra rakj brokkolit, arra rizses keveréket, és fedd be a maradék brokkolival. Szórd meg reszelt sajttal, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések