A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönlázadás Budapesten, a Kozma utcában könnygázt kellett bevetni a foglyok ellen


Döbbenetes jelentetek játszódtak le a Borsonline.hu cikke szerint Budapesten a Kozma utcai börtönben. Fellázadt három rab, az őröknek könnygázt kellett bedobni az eltorlaszolt ajtó mögé.


Az őröknek kellett megfékezni a rabokat

Három rab rendezett lázadást a Kozma utcai börtönben. Az őröknek könnygázt kellett bevetniük, hogy megfékezték őket.

Filmekbe illő lázadás tört ki a Kozmai utcai börtön egyik cellájában. A zárkában raboskodó három férfi először csak kiabálni kezdett, majd mikor az őrök megkérték őket, hogy hallgassanak, valósággal elszabadult a pokol – írja a Borsonline.hu.

Eltorlaszolták a bejáratot

Az ágyaikat T-alakba rendezve eltorlaszolták a bejáratot, az ágyaknak nekifeszültek, hogy senki ne mehessen be, majd trágár módon óbégattak az oda érkező biztonsági osztályvezetővel is.

Könnygázt dobtak a cellába

Az őrök csak egyet tehettek: betörték a cella ajtajának kémlelőnyílását, ahol könnygázt dobtak be a szobába, miközben társaik leszerelték az ajtópántokat.

Megpróbálták megütni az őröket

Még így sem volt azonban könnyű dolguk, mivel a rabok közül ketten még ekkor sem adták fel, és a beszivárgó gáz ellenére megpróbálták megütni az őröket.

Zendülés miatt sok évet kaphatnak

A szökésre esélyük sem volt, most alaposan meghosszabbították maguknak a börtönben töltött időt, ugyanis az ügyészség kettejüket, mint többszörös visszaesőt, erőszakos fogolyzendülésben részvétellel, harmadik társukat, mint visszaesőt, fogolyzendüléssel vádolnak.

Kivégzések helyszíne

A Kozma utcai börtönkomplexum építését 1894-ben kezdték meg. Befogadóképességét 800 főre tervezték. Sokáig Közép-Európa legnagyobb büntetés-végrehajtási intézete volt. A „gyűjtőfogházban” sok híres és hírhedt személyiség raboskodott az elmúlt száz évben. A politikai terror számos áldozatát itt végezték ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések