A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berobban Magyarország a digitális bankok világába


Felkerülhet Magyarország a digitális pénzügyi világ térképére, miután a magyar EXIM Exportösztönző Magántőkealap többségi tulajdont szerzett egy brit digitális bankban.


Nagyot lépett Magyarország, hogy felkerülhessen a közép-európai térség digitális pénzügyi térképére. A magyar GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által menedzselt EXIM Exportösztönző Magántőkealap ugyanis többségi tulajdont szerzett egy feltörekvő úgynevezett fintech cégben, a DiPocketban.

Ezzel a névvel már többször is találkozhattunk, ha érdekel minket, hogyan lehet készpénz vagy éppen bankkártya nélkül is vásárolni. A DiPocket lényegében egy digitális bank, hasonló például a Revoluthoz. Annyi a különbség, hogy a DiPocket üzleti ügyfeleknek adja el a technikát, akik a saját logójukkal, arculatukkal ellátva juttatják el a vásárlókhoz, azaz hozzánk. Ez a technika segít a fesztiválokon a fizetésben, de a bevásárlóközpontok ajándékkártyái is tőlük származnak.

A cég jelenleg 20-30 nagyvállalkozással áll kapcsolatban, így lényegét tekintve több, mint százezer emberhez jut el. De nemcsak a vásárlók életét könnyítik meg, hanem a kis- és középvállalkozásokét is, mivel a DiPocket közvetlenül a bankkal kommunikálva azonnal, valós időben is képes megcsinálni a számlázási és könyvelési folyamatokat.

„A DiPocket rugalmas, biztonságos és innovatív pénzügyi megoldásai segítik a magyar vállalatok nemzetközi piacralépését és a magyarországi pozícióik megerősítését” – mondta el Bürchner Gábor, GB & Partners befektetési igazgatója.

Magyar szakemberek segítik a fejlődést

A DiPocket másik nagy előnye a többi digitális bankkal szemben az, hogy saját IT fejlesztési csapatuk van. A tervek szerint ehhez a fejlesztői csapathoz csatlakoznának magyar informatikai szakemberek is, így garantált a dinamikus fejlődés. A cég központja Litvániában marad, de egyes tevékenységeket Budapestre költöztetnek.

Olyan, mint egy normál bankszámla

A DiPocketet ugyanúgy használhatjuk, akár a normál bankszámlánkat, kaphatjuk erre a fizetésünket, kifizethetjük róla a villany- vagy a távhőszámlát is. Utalni pedig egyszerűbb és gyorsabb, mint megírni egy SMS-t… A számlához egyébként lehet kérni ingyenes DiPocket Mastercard bankkártyát is, ha valaki ragaszkodik a régi, jól bevált módszerekhez. Ezzel fizethetünk, de akár bármilyen ATM-ből pénzt is tudunk majd felvenni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések