A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az SZFE sikere példa lehet a kormányváltásra is – álmodozik a CEU professzora


Bozóki András az évszázad hazai civil ellenállásaként értékeli a színiegyetem példa nélküli fellépését az autokrata hatalom ellen, amelynek megtalálták a gyenge pontját.


A Soros-egyetem professzora, a volt kulturális miniszter szerint hatást váltott ki a nemzetközi közvéleményből is a Színház- és Filmművészeti Egyetem 71 napos fizikai és szellemi blokádja, amit az elvszerű létezés és az opportunista megalkuvás közé húztak. Véleménye szerint, az a döntés, hogy az ellenállás fizikai létét felmondták, nem a vereség elismerése, hanem az ellenállás bölcs átemelése a biztonságos térbe.

„Magyarországon ilyenre az utolsó ötven évben nem volt példa, úgyhogy le a kalappal előttük.”

– tette hozzá a CEU-s Bozóki.

Mindezek, valamint a kormány járványkezelése, aláássák a Fidesz iránti bizalmat, hiszen a diákok személyében a fiaikról és a lányaikról van szó. Egyenként nem, de együtt eredményt lehet elérni. Ezek az események egy folyamat részeként, olyan mértékben erodálják a rendszert, amelyből nem lesz visszatérés. Az a cél, amit mostanra az ellenzéki pártok is kitűztek, hogy rendszerváltás kell, az pontosan ilyen akciók hatására vezethet eredményhez” – nyilatkozta Bozóki András.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések