A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Bizottság az uniós költségvetés és a helyreállítási alapról szóló megállapodáson dolgozik


Az Európai Bizottság folytatja munkáját, hogy általános egyetértés jöjjön létre az unió 2021-től érvényes, hétéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállítását célzó mentőcsomagról - közölte Erik Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője a testület szokásos sajtótájékoztatóján hétfőn.


A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levelet is írt mások mellett Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, amely szerint kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését.

Mamer közölte, Ursula von der Leyen megkapta a magyar miniszterelnök levelét, melyre tanulmányozása után megfelelő időben válaszolni fog.

Elmonda, azt is, hogy az Európai Bizottság folytatja munkáját az uniós költségvetésről és a gazdasági mentőcsomagról szóló általános egyetértés érdekében. Ezzel egyidőben az uniós szerződések alapján el fogja magyarázni, mi fog történni a megegyezés elmaradása esetén - tette hozzá a szóvivő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések