A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU 22,6 millió euróval segíti a Száhel-övezet és a Csád-tó régió országai stabilitását és biztonságát


Az Európai Unió öt új program finanszírozása keretében 22,6 millió eurót (mintegy 8,1 milliárd forint) mozgósít a Száhel-övezet és a Csád-tó régiójának országai stabilitása és a biztonsága előmozdítására - közölte az Európai Bizottság hétfőn.


Jutta Urpilainen, a nemzetközi partnerségért felelős biztos elmondta, az unió programjai hozzájárulnak az érintett régiban jelentkező, különböző természetű válságok kezeléséhez, és elősegíti a hosszú távú stabilitást és a jólét fenntartását.

Az uniós finanszírozás célja, hogy segítse az érintett országok terrorfenyegetésének megszüntetését, a bűnözők igazságszolgáltatás elé állítását, a kormányzás javítását célzó munkáját, ugyanakkor gazdasági lehetőségeket is kíván biztosítani a régió fiataljai számára, valamint javítja az internethez való hozzáférést - közölte.

Tájékoztatása szerint 10 millió eurós program fogja támogatni az igazságszolgáltatási rendszer hozzáférhetőbbé és hatékonyabbá tételét Burkina Fasóban. Mintegy 4,5 millió euró segíti Niger biztonságának növelését az ország nemzetőrségének kapacitásépítésével. Több mint kétmillió euró értékű program járul hozzá a Radio Jeunesse Sahel létrehozásához, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy a rádióhullámok segítségével osszák meg tapasztalataikat az előttük és országaik előtt álló kihívások kezelését illetően Mauritániában, Maliban, Burkina Fasóban, Nigerben és Csádban.

Az EU több mint egymillió euróval támogatja az információs és kommunikációs technológiai ágazatok megerősítését Gambia területén. Valamint 5 millió eurós kapacitásépítési kísérleti projektet indít a guineai anyakönyvi rendszer digitalizálása és az ország állampolgárai adatainak elektronikus rögzítésére. A hiteles személyazonosító okmányok hiánya ugyanis számos kihívást jelent az országban, amely többek között kiszolgáltatottabbá teszi a migránsokat az emberkereskedelem számára - közölte. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések