A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A világon elsőként zongorajátékkal kísérve műtöttek egy daganatos kisfiút


A tízéves fiú kettős gerincvelő-daganatának négyórás műtétje alatt szólt a zene. Talán ennek is köszönhető, hogy a beavatkozás végül sikerrel járt.


A világon elsőként zongorajátékkal kísértek egy sebészi beavatkozást, egy kisfiú gerincvelő-daganatának eltávolítását Olaszországban. Az észak-olaszországi Anconában a tízéves fiú kettős gerincvelő-daganatának négyórás műtétje alatt Emiliano Toso biológus-zeneszerző zongoráján 432 hertz frekvencián játszott, amely már többször is bizonyítottan harmonizálja a test energiáit.

Toso 2013 óta szerez zenét ezen a frekvencián, mely az egészséges sejtanyagcserét támogatja. Az operáció előtt is játszott Toso a gyereknek, hogy csökkentse a fájdalmait. „Szép a zenéje, de egy kicsit uncsi, én a heavy metalt szeretem” – mondta a fiú az anconai Salesi kórházban a műtétje után. A fiú édesanyja egyébként zongoratanárnő és már régóta érdeklődött Toso munkája iránt.



A műtétet Roberto Trignani idegsebész és 15 fős orvoscsapata végezte. A zongorát a műtőasztaltól két méterre állították fel. „Az operáció harmonikusan és komplikációk nélkül zajlott. A fiú a beavatkozás során altatásban volt, de az enkefalográfiás jeleken felismerhető volt, hogy észleli a zenét” – mondta az orvos.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések