A tökéletes túrógombóc receptje: fantasztikusan puha, remegős


A túrógombóc néhány egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki imádja. Ezzel a recepttel nem lesz kemény, és nem is esik szét főzés közben.


A túrógombóc régi, jól bevált édesség, amit képtelenség megunni. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. Ha jó arányokkal dolgozol, nem érhet csalódás, légiesen könnyű desszertet kapsz. Fontos az is, hogy pihentesd a túrós masszát. Sok porcukorral és tejföllel az igazi.

Hozzávalók:

* 50 dkg túró
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 7 evőkanál búzadara
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromhéj
* 3 evőkanál olaj
* 1 evőkanál cukor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd össze, majd keverd össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a búzadarával. A tojásfehérjét verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a túrós masszához. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd meg. Közben kevergesd, nehogy leégjen. A túrós keverékből formázz kis gombócokat. Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és rakd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz felszínére, várj még két-három percig, utána szedd ki. Forgasd a pirított zsemlemorzsába, majd tálaláskor szórd meg porcukorral.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések