A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tatai sofőr elütötte a biciklist, aztán tovább hajtott


A férfi felfüggesztett börtönt kapott, és százezer forint pénzbírságot kell fizetnie, emellett három évig nem vezethet.


A férfi november 16-án kora este, éjszakai látási viszonyok között Tatán közlekedett autóval Újhegy irányából a városközpont felé, száraz aszfalton.

A férfi utolérte az előtte szabályosan haladó biciklist, és megpróbálta megelőzni. Eközben a sofőr nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért az autó jobb oldalával a biciklinek ütközött, ami miatt a biciklis az úttest melletti füves területre esett. A sofőr az ütközés után anélkül, hogy segítséget nyújtott, vagy mentőt hívott volna, tovább hajtott, a balesetet csak másnap reggel jelentette a rendőrségen.

A biciklis a balesetben súlyosan megsérült, agyzúzódást, lágyagyburki vérzést, kulcscsonttörést és szárkapocscsonttörést szenvedett.

A vádlott, akit korábban kétszer büntettek részeg vezetés miatt, azzal védekezett a rendőrök előtt, hogy sokkos állapotba került, és emiatt hagyta ott a sérült biciklist,  ám később elismerte a felelősségét, felvette a kapcsolatot az áldozattal, és meglátogatta őt a kórházban.

A bíróság 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre és 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, emellett 3 évre eltiltotta a vezetéstől.

A büntetővégzés október 26-án véglegessé vált, mert sem az ügyész, sem a férfi nem kérte tárgyalás tartását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések