A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Salamon-szigetek kormánya betiltja a Facebookot az emberek békés egymás mellett élése érdekében


A döntéssel az online zaklatást és a cyberbullyingot kívánja visszaszorítani a kormány.


Múlt héten jelentette be a Salamon-szigeteki kormány, hogy ideiglenes betiltja területén a Facebookot. A kommunikációs szakemberek a várhatóan a héten fognak találkozni az internetszolgáltatók képviselőivel, hogy megbeszéljék a tiltás technikai részleteit. Manasseh Sogavare miniszterelnök szerint a tilalom a „nemzeti egység” fennmaradását segíti elő.

A cyberbullying nagyon elterjedt a Facebookon. Az embereket folyamatosan becsmérlik hamis neveket használó felhasználók, egy ember évek alatt felépített hírnevét percek alatt kikezdhetik.”


A döntést az ellenzék kritikával illette, mivel az ország lakosságának hetven százaléka 30 éven aluli. Előkerültek olyan kritikák is, melyek szerint a kormány csak azért tiltaná be a Facebook használatát, mert néhány hete a közösségi oldalon szivárogtak ki és terjedtek el olyan dokumentumok, melyekből bizonyos, hogy a koronavírus elleni védekezésre szánt pénzeket elköltötték.

A Facebook közölte, hogy felveszi a kapcsolatot a helyi tisztviselőkkel a döntés miatt, ugyanakkor hozzátették, hogy ez a lépés „több ezer olyan ember életére lesz hatással a Salamon-szigeteken, akik használják szolgáltatásunkat.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések