A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migráció nem jelent veszélyt a kereszténységre – olvashatjuk Ferenc pápa legújabb könyvében


“Elfogadhatatlan a bevándorlás visszaszorítása” – Ferenc pápa könyvet írt.


Ferenc pápa november 23-án, hétfőn bemutatott új könyvében olvashatunk arról, hogy

“a migráció nem jelent veszélyt a kereszténységre “.


Az argentin származású Jorge Mario Bergoglio, aki 2013 márciusától a katolikus egyház 266. pápája átadja a gondolatait a franciául megjelent kiadványban:

“A nehéz helyzetben lévő migránsok elutasítása, függetlenül vallási meggyőződésétől, a keresztény kultúra hígításától való félelem miatt groteszk módon torzítja a kereszténységet és a kultúrát “


A pápa szerint:

„A nacionalizmus egyik fantáziája a túlnyomórészt keresztény országokban az, hogy megvédi a„ keresztény civilizációt ”feltételezett ellenségekkel szemben, legyen szó iszlámról, zsidókról, az Európai Unióról vagy az ENSZ-ről. Ez a védekezés azokra szól, akik gyakran már nem vallásosak, de nemzetük örökségét egyfajta identitásnak tekintik. Félelmeik és identitásvesztésük nőtt, miközben csökkent a templomok látogatottsága”


Bergoglio a migrációt is támogatja:

” Elfogadhatatlan a bevándorlás visszaszorítása azáltal, hogy migránsok százait hagyjuk meghalni veszélyes tengeri átkelések vagy sivatagi utak során.“


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések