A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hagyományos sertéspörkölt jó sűrű szafttal: ezt kedvedre tunkolhatod


A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.


Pörköltet készíteni nem nagy kihívás, ám néhány jól bevált házi praktikát bevetve még ízletesebb lesz a végeredmény. Profi szakácsok szerint a jó minőségű pirospaprikát a forró zsiradékba szórd, így a színezőanyagok és aromák jobban kioldódnak. A sűrű szaft titka pedig a sok hagyma. Érdemes továbbá a húst kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.

Hozzávalók:

*  70 dkg sertéscomb
*  3 gerezd fokhagyma
*  2 fej vöröshagyma
*  1 dl vörösbor
*  1 db paradicsom
*  1 db paprika
*  1 db babérlevél
*  1 evőkanál zsír

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A sertéshúst mosd meg, és vágd 2x2 centis kockákra. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, dobd rá a hagymát, és fonnyaszd körülbelül 10 percig. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, majd tedd hozzá a húst. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt főzd puhára. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A vörösbort csak a vége felé öntsd hozzá, különben elillan az íze.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések