Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldfűszeres, mézes Hasselback-sütőtök: kívül ropogós, belül puha


A színes, ízes, illatos Hasselback-sütőtök mézzel, fűszerekkel megbolondítva étvágygerjesztő fogás. Önmagában is eheted, de köret is lehet.


Ne készítsd mindig ugyanúgy a sütőtököt! Sűrűn bevagdosva, azaz Hasselback-módon még csábítóbb. Az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak egymással, bátran használj fűszereket! Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül viszont fantasztikusan puha. Annyira jól mutat az asztalon, hogy ünnepeken is számolhatsz vele.

Hozzávalók:

* 1 db közepes sütőtök
* 3 evőkanál méz
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál aprított kakukkfű
* 1 teáskanál aprított zsálya
* 1 teáskanál só
* 2 gerezd fokhagyma
* 0.5 teáskanál bors

Elkészítés:

A tököt mosd meg, óvatosan vágd félbe, majd szedd ki kanállal a magjait. Egy zöldséghámozó segítségével távolítsd el a kemény külső héjat, valamint az alatta lévő vékony, fehéres réteget. Helyezd tepsibe a sütőtök mindkét felét a vágott oldalukkal lefelé, 200 fokon süsd 20 percig, és vedd ki a sütőből. Közben keverd össze egy kis tálban a mézet, az olajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót és a borsot.

Egy éles kés segítségével óvatosan vagdosd be a tököt, de ügyelj, hogy ne vágd át teljesen. Tedd vissza a tököt a tepsibe, és locsold meg a fűszeres keverékkel úgy, hogy a résekbe is kerüljön. Önts fél deci vizet a tepsi aljába, és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Amikor teljesen puha, vedd ki a sütőből, és nagyon óvatosan helyezd át egy tányérra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések