A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vízilabda – listavezető a ZF-Eger


A Tatabánya ellen aratott csütörtöki győzelmét követően a ZF-Eger csapata áll az OB I tabellájának tetején – írja az Agriasport.

Az elmúlt másfél évtizedben szinte megszokott volt, hogy városunk férfi együttese foglalja el a legkedvezőbb pozíciót a honi élvonalban. Mára azonban változott a helyzet, a kora nyári építkezés óta igenis újdonságnak és dicséretesnek nevezhető a mostani állapot. Természetesen nem árt leszögezni, hogy a bajnoki táblázat hét forduló után sem a realitást tükrözi.

A koronavírus miatt számos mérkőzést el kellett halasztani. A bajnoki címre is esélyesnek tartott OSC-nek még nincs lejátszott találkozója, de a további élcsapatok – így a Vasas, a Ferencváros és a Szolnok – is meccshátrányban vannak a Petrovai-legénységhez képest. Az UVSE második helye, vagy a Pécs negyedik pozíciója szintén meglepőnek tűnne, ha nem ismernénk a valós okokat. Mindezek ellenére az eddigi sikerekre igazán büszkék lehetünk. Öt mérkőzésből négyet megnyertek az egri vízilabdázók, a szentesi döntetlen is könnyen lehetett volna győzelem is.

Az utolsó másodpercben ötméteresből mentette egálra a meccset a házigazda. A szezon előtt lesajnált csapatunk – egy kivételtől eltekintve – magabiztosan utasította maga mögé eddigi riválisait, bizonyítva azt, hogy nem hiú ábránd az erős középmezőny elérése. Szándékosan nem írjuk az Eger helyezése kapcsán, hogy most kell a bajnokságot lefújni. Inkább azt kívánjuk, hogy tudjuk magunk mögött vírusos időszakot, térjen vissza a régi kerékvágásba a hazai pólóélet is. 

A hétvégi fordulóból is négy találkozót kénytelenek elhalasztani. Nem rendezik meg az OSC – Szentes, a Pécs – Honvéd, a Szeged – Miskolc, valamint a Vasas – Kaposvár összecsapásokat. A Fradi szeptember 11-én lejátszotta – és megnyerte – a Debrecen elleni mérkőzését, a ZF-Eger pedig csütörtökön letudta a Tatabányát. Szombaton így csak két párharcra kerül sor. Szolnokon az UVSE, míg a KSI-nél a BVSC-Zugló vendégeskedik. 


A 7. forduló mérkőzései:

FTC-Telekom – Debreceni VSE 23-7 (szeptember 11-én játszották)
ZF-Eger – Tatabánya 14-4 (csütörtökön játszották)

Szombat:
KSI – BVSC-Zugló
Szolnoki Dózsa – UVSE Hunguest Hotels

Elhalasztva:
OSC-Újbuda – Metalcom Szentes
PVSK Mecsek Füszért – Honvéd
Szegedi VE – PannErgy-Miskolc
A-Híd VasasPlaket – Kaposvári VK

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések