A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszautasítják a megfélemlítést és folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói


Fellebbeznek a Fővárosi Törvényszék döntése ellen.


Fellebbezést nyújtottak be a Fővárosi Törvényszék első fokú döntése ellen a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sztrájkoló dolgozói, melyben a Törvényszék jogellenesnek nyilvánította a munkabeszüntetést.

Közleményükben szombaton azt írták, álláspontjuk továbbra is az, hogy a megfogalmazott követelések jogszerűek, gazdasági és szociális érdekeik érvényesítését szolgálják.

„Bízunk benne, hogy a másodfokon eljáró bíróság – a sztrájkjog eddigi hazai és nemzetközi gyakorlatát szem előtt tartva – számunkra kedvező döntést hoz majd”

– tették hozzá.

Mint írták, az érdemi sztrájktárgyalásokat az SZFE jelenleg kinevezett vezetése szabotálta, két pontjukra vonatkozó ajánlatát az egyetemi közösség egészének tett ultimátum-csomag részeként kezelte és október 7. éjfélkor visszavonta.

„Kijelentjük, hogy az SZFE sztrájkoló közösségeként minden lehetséges tájékoztatást megkaptunk a sztrájkról, a sztrájkba lépés minden esetben a sztrájkoló dolgozók önálló döntése volt, ebben a sztrájkbizottság semmilyen nyomást nem gyakorolt ránk. Elutasítjuk továbbá azt, hogy a kinevezett vezetés – az adatvédelmi hatóság ajánlásait és gyakorlatát figyelmen kívül hagyva és a dolgozókban félelmet ébresztve – a sztrájkban részt vevők nevének többszöri kikérésével gyakorol nyomást a sztrájkbizottságra” – áll a közleményben.

Mint írták, a sztrájkot, mint végső érdekérvényesítési eszközt azért tartják fent, mert úgy látják, nincs más lehetőség arra, hogy az elvesztett intézményi autonómia visszaszerzéséről érdemi tárgyalásokat folytassanak.

Véleményük szerint világosan látszik, hogy ez sem a kinevezett új vezetésnek, sem a fenntartó kuratóriumnak nem érdeke.

Ismételten felhívják az SZFE új vezetésének figyelmét, hogy sztrájkot elsősorban nem a tanórákon, hanem oktatói felkészülési időnk terhére folytatják, így nem veszélyeztetik vele az egyetemen, a mintatantervekben és a hallgatók felé vállalt kötelezettségeiket.

Az SZFE sztrájkoló közössége visszautasítja, hogy az SZFE új vezetése közleményeivel, intézkedéseivel szakmai szempontjainkat figyelemebe nem vevő utasításaival újra és újra az SZFE polgárainak megfélemlítésére és megosztására törekszik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések