Hirdessen itt

Tüntetés Budapesten


A koronavírus-járvány ellenére a baloldali pártok tüntetést szerveztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltására hivatkozva. Természetesen, ahogy az egész blokádszerűség kezdete óta, a pártok úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne az egészhez, az egyetemistákat tolják maguk előtt, most is ők a hivatalos rendezők. Azonban kiderült: a tavalyi baloldali főpolgármester-előválasztást intéző aHang nevű cég a szervező, és persze Gyurcsánytól Jakab Péterig minden baloldali párt támogatja a vonulást és a tüntetést.


A radikális baloldal amerikai és francia, illetőleg a vírustagadók berlini tüntetésének tanulságai alapján szuperterjesztő gócpont alakulhat ki a tüntetésen, hiszen a távolságot lehetetlen tartani. És kérdés ilyenkor, hogy van-e mindenkin maszk.

A Műegyetemről indult a tüntetés, az indulásra a kürtszó Fullajtár Andrea színésznő szavalata volt. Pontosabban szavalásról túlzás beszélni, mert egy ipad-ről felolvasta a Nemzeti dalt. Mindenesetre, a nézőknek tetszett. Fullajtár Andrea egyébként osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Ő hasonlította a kormányt egy bűnöző tetovált ökléhez az ATV-ben.

Útközben a Színművészeti - a tüntetésen megjelent - hallgatói folyamatosan énekeltek, szomorú dalokat, jelezve, hogy nagyon bántja őket (és dehogyis Ascher Tamást, dehogyis Máté Gábort, dehogyis az évtizedes hatalmukat vesztő színházvezetőket, legkevésbé Gyurcsány Ferencet), hogy Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek, a Nemzeti Színház igazgatójának befolyása lehet majd a következő generációk képzésére. Majd. (Személyesen rájuk nem lesz befolyása, hiszen világosan megmondta Vidnyánszky Attila: minden osztály megkapja az eddigi összes tanárát.)


A menet 6 óra után megérkezett az Uránia mozihoz. Nemsokára jönnek a beszédek. Ami valószínű: a 2018-as választási kampányban használt baloldali kampányszöveg, az "oktatásegészségügy"-ből minden bizonnyal csak az első kerül majd szóba, mert az egészséget nem különösebben segíti ez az akció. Az Uránia mozinál már idős emberek is vannak a tüntetők (vagy a nézelődők) között, nekik különösen nem tesz jót, hogy tíz centire állnak tőlük más emberek. A mozi előtt egy óriáskivető van és egy nagyobb színpad.

A kivetítőn az alkalomhoz készült műsort lehet nézni, amelynek részre egyfelől az Egmont-nyitány, másfelől meg a volt SZDSZ-es képviselő és a Gyurcsány-kormány idején hivatalos miniszterelnöki "szociálpolitikai" tanácsadó, Horváth Aladár.

A beszédek túl sok meglepetést nem okoznak, a felszólalók szidják a kormányt. Abban viszont tévedtünk, hogy nem lesz egészségügy: ugyanis a konferanszié hölgy megígérte, hogy egy orvos és egy műtőasszisztens is beszédet mond.

Az egyik színművészetis hallgató egyébként - elvégre október 23-a van - lényegében arról beszélt, hogy nem olyan ördöngősség forradalmat csinálni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések