A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program folytatására ismét tetemes összeget, 5,7 milliárd forintot kapott a kormánytól – adta hírül az Index.


A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program folytatására ismét tetemes összeget, 5,7 milliárd forintot kapott a kormánytól. A Magyar Közlöny múlt pénteki számában jelent meg az a rendelet, amely szerint az Orbán-kormány többletforrásban részesíti a Baranya megyei felsőoktatási intézményt. A három lépcsőben folyósított támogatás elsősorban az egyetem idegen nyelvi képzéseinek bővítéséhez kapcsolódó kapacitásfejlesztésre és a kutatás-fejlesztési potenciál növelésére érkezik majd – írta meg az Index.

Az egyetem rektora sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az építőiparban bekövetkezett árrobbanás miatt van szükség többletforrásokra. A pluszforrás azonban nemcsak az építőipari árak emelkedését fedezi, hanem az orvosi kar új tömbjének berendezéseit, valamint egy parkoló kialakítását is ebből oldják meg – számolt be a Szabad Pécs nevű helyi portál.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő ismertette, hogy korábban, 2015-ben a 24 milliárd forintos támogatást új campus építésére, valamint infrastruktúra fejlesztésére fordították. Ettől elsősorban a külföldi hallgatók létszámának növekedését várták. A mostani, csaknem hatmilliárdos támogatással együtt a teljes támogatási összeg egyébként a harmincmilliárd forintot is meghaladja – emelte ki az Index.,

Újságírói kérdésekre Decsi István, Pécs korábbi fideszes alpolgármestere, a Pécsi Tudományegyetem nemrégiben kinevezett kancellárja azt is elmondta, hogy a fejlesztéseket ugyanaz a cég valósítja meg, amely annak idején elnyerte az építési kivitelezést. A ZÁÉV Zrt. a program indulásakor még Matolcsy György rokonainak érdekeltségébe tartozott, időközben Mészáros Lőrinc tulajdonába került – szerepel az Index cikkében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek