Hirdessen itt

Történelmi filmeknek szentelt nemzetközi fesztivált rendeznek november közepén Pápán


November 12. és 15. között rendezik meg az első Pápai Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált (PIHFF), amelyen 24 alkotást láthat a közönség.

Pozsgai Zsolt fesztiváligazgató a rendezvény szerdai pápai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szemlére 17 országból 186 alkotást neveztek, ezek közül 24-et láthatnak majd a nézők 6 kategóriában.

A fesztiválon játékfilmeket, rövid játékfilmeket, dokumentumfilmeket, rövid dokumentumfilmeket, animációs és kísérleti filmeket láthat a közönség. Az író, rendező hozzátette, hogy összesen 16 díjat ítélnek majd oda, köztük a Pápán született világhírű operatőrről, László Andrásról elnevezett, pénzjutalommal járó trófeát.

Megjegyezte, hogy a járványhelyzet jelentősen megváltoztatta a fesztivál forgatókönyvét, hiszen külföldi résztvevők, zsűritagok nem érkezhetnek az eseményre.

A fesztivál szervezői azonban szívesen látnak vendégül magyar filmes szakembereket, akiknek szállást, ellátást biztosítanak a fesztivál idejére - közölte a fesztiváligazgató.

Minden versenyfilm vetítését megelőzi majd a rendező videós bemutatkozása és üzenete a közönségnek. A díjátadón pedig internetes kapcsolatot teremtenek a nyertes filmek alkotóival - mondta Pozsgai Zsolt.

A fesztivál zsűrijének tagja lesz Árpa Attila rendező, Győri Márk operatőr, Kovács Claudia operatőr és Zámbori Soma színművész, valamint egy angol tagozatos pápai diákokból álló diákzsűri is értékeli majd a filmeket.

A fesztivál eseményei a www.pihff.com honlapon követhetők. A vetítéseket a pápai Petőfi Moziban tartják, a nézők regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

A fesztiválprogram szervezésében részt vett a kanadai Filmfreeway, a szemlét támogatja a Magyar Nemzeti Filmintézet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Művészeti Akadémia is.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések