A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több embert halálra tapostak Afganisztánban


Legalább 15 embert agyontapostak a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány fővárosában pakisztáni vízumra várakozók tömegében - közölték szerdán afgán hivatalos források.


A balesetnek tucatnyi sérültje is van. Ataullah Khogjani, a nangarhari kormányzó szóvivője szerint több ezer, pakisztáni vízumra várakozó ember zsúfolódott össze a Dzsalalábádban lévő konzulátus melletti stadionban kedden, akik később egymást letaposva igyekeztek kijutni onnan.

Szohrab Kaderi, a tartomány tanács egyik tagja szerint a sérültek közt több nő és idős ember is van. A Tolonews afgán hírportál azt közölte, hogy a halottak nagy része is nő.

A hírre a pakisztáni konzulátus egyelőre nem reagált. Pakisztán néhány hete enyhített az afgán állampolgárokra vonatkozó vízumszabályokon,  a könnyítések elsősorban diákokra és üzletemberekre vonatkoznak, valamint azon afgánokra, akik orvosi kezelés céljából utaznának a szomszédos országba.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések