A tejfölös-sajtos csirkét egy edényben megsütheted, és akár hétköznap vacsorára is elkészítheted.
Te is odavagy a tejfölös-sajtos húsokért? Akkor ez az ízes, szaftos csirke kihagyhatatlan. Combból, mellből is kerülhet a tepsibe. Legfinomabb akkor lesz, ha elkészítés előtt a húst hagyod néhány órát pácolódni a hűtőben. Póréhagymával pedig még izgalmasabbá teheted, finom édeskésre sül.
Hozzávalók:
* 4 db csirkecomb
* 2 db csirkemell
* 10 dkg parmezán
* 1 szál pórhagyma
* 3.5 dl tejföl
* 2 evőkanál olaj
* 1 teáskanál pirospaprika
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 ág kakukkfű
* bors
* só
* szerecsendió
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a sóval, borssal, pirospaprikával és egy gerezd átnyomott fokhagymával. Kend be vele a megtisztított csirkecombokat, melleket, és a hűtőben pihentesd egy-két órát.
A tejfölt öntsd egy tálba, keverj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót.
Rendezd a húsokat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, rakd melléjük a feldarabolt póréhagymát, öntsd nyakon a tejfölös szósszal, szórd meg reszelt sajttal, kakukkfűvel, és alufóliával lefedve süsd 40 percig. Amikor a szósz kissé besűrűsödik, a hús pedig puhává válik, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések