A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tálban sült szilvás pite: a cobbler elronthatatlan receptje


Most még friss gyümölcsből is elkészítheted ezt az omlós cobblert! Utána a befőtt is jó hozzá.


A gyümölcsös cobbler Amerikában nagy kedvenc. Abban tér el a jól megszokott pitéktől, hogy a sütőben alulra kerül a gyümölcs, arra pedig gombócok formájában a tészta. Lehetőleg minél gyorsabban dolgozd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. A szilva mellé egy alma is jól megfér, még finomabb lesz tőle a süti. Tejszínhabbal vagy fagyival mennyei.

Hozzávalók:

A tésztához
    25 dkg liszt
    5 dkg cukor
    10 dkg vaj
    1.5 dl tejszín
    1 db tojás
    2 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

A töltelékhez
    50 dkg szilva
    1 db alma
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a csipet sót, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágynak találod, dolgozz még hozzá kevés lisztet.

A szilvákat magozd ki, vedd ketté, az almákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd a gyümölcsöket egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az étkezési keményítővel.

Egy tepsit vagy piteformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszlasd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcs tetejére. Nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt szép pirosra.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések