A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szökési kísérlete miatt újra vádat emeltek a dán darabolós kéjgyilkos ellen


Hat pontban emeltek új vádat a dán tengeralattjárós kéjgyilkos, Peter Madsen 49 éves feltaláló ellen elbukott keddi szökési kísérlete ügyében, a férfi bűnösnek vallotta magát az összes vádpontban.


Peter Madsen, aki a maga barkácsolta búvárhajóján 2017 augusztusában megkínozta, megölte, majd feldarabolva a tengerbe szórta Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, a szerdai előkészítő tárgyaláson beismerte egyebek közt, hogy szökése érdekében egy pisztolynak látszó tárggyal megfenyegette a börtönpszichológust, a börtönszemélyzet egy másik tagját és a szökésre használt furgon sofőrjét.

Az ügyész szerint az életfogytiglanra ítélt kéjgyilkosnak egy vagy több bűntárs is segíthetett megszökni a Koppenhágától nyugatra fekvő albertslundi börtönből, de hogy miként, és kik ők, azt egyelőre nem tudni.

A túszokat szedő Madsen a fehér furgonnal menekült el, amelynek sofőrjét az álpisztollyal ugyancsak megfenyegette. Az elrabolt járművel azonban mindössze néhány száz métert sikerült megtennie, mert egy mellékutcában egy rendőrségi járőrautó elállta az útját.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy a furgon sofőrje ismerte volna az elítéltet, de tovább vizsgálják kettejük esetleges kapcsolatát.

Madsen mindössze öt percig volt szabadlábon. Elfogásakor egy robbanóövnek látszó eszközt viselt a derekán, ezért két rendőr kissé távolabbról fegyvert fogott rá és arra kényszerítette, hogy egy sövénykerítés előtt ülve várja meg, amíg bombaszakértők érkeznek a helyszínre, és így egy 2 órán át tartó állóháború alakult ki. Egyelőre nem tudni, hogy Madsennél valóban volt-e robbanóanyag, a rendőrség szerint aligha.

A rakétamérnököt, akit az ügyészség szerint a szexuális örömszerzés motivált a brutális gyilkosságban, 2018-ban ítélték életfogytiglanra, ami Dániában átlagosan 16 év letöltendő börtönt jelent. Madsen esete azonban kirívó a dán kriminalisztika történetében, így az ő fogvatartása hosszabb is lehet attól függően, hogy mennyire veszélyesnek ítélik.

Nick Haekkerup dán igazságügyi miniszter "nagyon súlyos" incidensnek nevezte a szökési kísérletet, és közölte, hogy intézkedéseket tesznek hasonló esetek megelőzésére.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések