A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédországban központilag erőltetik rá a társadalomra a genderelméletet - videó


Már a kilencvenes évek vége óta zajlik a kötelező érzékenyítés a svéd óvodákban és bölcsődékben. Magyarországon a baloldali városvezetők mostantól szeretnék kötelezővé tenni a genderpropagandát az oktatási intézményekben. A HírTV tudósítója megmutatta, mi a helyzet és hol tart most az érzékenyítés a skandináv országban.


"Az országban nem csak a lobbiszervezetek napirendjén szerepel a gendertéma, hanem már jó ideje része a korai oktatás-nevelésnek is.
A legelső adat, amit találtam, 1998-as. A svéd oktatási hivatal bölcsődei és óvodai, központi pedagógiai fejlesztési tervében az áll, hogy az "intézmények felelőssége a gyermekek fejlődését korlátozó nemi minták ellensúlyozása, és erre számos konkrét példát is írnak
- mondta a HírTV tudósítója, Bugnyár Zoltán.

Óvodája és óvópedagógusa válogatja, hogy mit és milyen komolyan tesznek meg. Valahol nem veszik szájukra az apa és anya szót a pedagógusok, helyette a szülő elnevezést használják, vagy nemsemleges személyes névmást alkalmaznak. Ismerek olyan óvodát, ahol eltávolították a játékok közül járműveket és babákat, mert szerintük azok nemi sztereotípiák kialakulásához segítenek hozzá - folytatta.

Bugnyár Zoltán rámutatott arra is, hogy jelentős hangsúlyt fektetnek a nemváltás lehetőségére is, a pedagógusok mellett az orvosokat is oktatják arra, hogy ezt a nemi identitásukban bizonytalan gyerekek figyelmébe ajánlják. Ennek eredményeképp az elmúlt évtizedben 20-szorosára emelkedett a tizenévesek körében elvégzett, nemváltó beavatkozások száma.

Ez azért is furcsa, mert 1973 és 2003 között pont Svédországban végeztek egy 30 évig tartó kutatást nemváltó műtéten átesettekkel.

A tanulmány fő megállapítása az volt, hogy ezen személyeknél lényegesen magasabb a korai halálozás, az öngyilkosság és más pszichiátriai problémák előfordulása, mint az általános populációnál, tehát a nemváltás nem megoldja, hanem elmélyíti a problémát - hangzott el a tudósításban.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések