A lágy, kellemesen fűszeres sütőtökkrémlevesnél finomabbat nem is kívánhatnál hűvösebb őszi napokon. Ebédre, vacsorára is kitűnő választás.
A sütőtök kiváló önmagában, édesen, fűszeresen, sütibe, de isteni krémlevest is készíthetsz belőle. A magot tedd félre, hisz érdemes megpirítani, és a levessel együtt tálalni. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring, a bazsalikom és a kakukkfű különösképpen jó választás.
Hozzávalók:
1 db sütőtök2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
2 evőkanál gyömbér
1 db vöröshagyma
1 mokkáskanál szerecsendió
1 db leveskocka
só
bors
zöldfűszerek
Elkészítés:
A sütőtököt pucold meg, vágd kisebb kockákra, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a tököt, öntsd fel nyolc deci vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel, morzsold hozzá a leveskockát, majd párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tálaláskor a levesre szórhatsz pirított tökmagot vagy akár kenyérkockát is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések