A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű sütőtökkrémleves zöldfűszerekkel: ne hagyd ki belőle a gyömbért


A lágy, kellemesen fűszeres sütőtökkrémlevesnél finomabbat nem is kívánhatnál hűvösebb őszi napokon. Ebédre, vacsorára is kitűnő választás.

A sütőtök kiváló önmagában, édesen, fűszeresen, sütibe, de isteni krémlevest is készíthetsz belőle. A magot tedd félre, hisz érdemes megpirítani, és a levessel együtt tálalni. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring, a bazsalikom és a kakukkfű különösképpen jó választás. 

Hozzávalók:

1 db sütőtök
2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
2 evőkanál gyömbér
1 db vöröshagyma
1 mokkáskanál szerecsendió
1 db leveskocka

bors
zöldfűszerek

Elkészítés:

A sütőtököt pucold meg, vágd kisebb kockákra, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a tököt, öntsd fel nyolc deci vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel, morzsold hozzá a leveskockát, majd párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tálaláskor a levesre szórhatsz pirított tökmagot vagy akár kenyérkockát is.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések