A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb: gombával még jobb


Ha spenótos, tejszínes szószban sütöd a csirkecombot, biztosan nem szárad ki.

A spenótból ne csak főzeléket készíts, a selymes, tejszínes szószba is jól illik az egészséges zöld. A csirkecomb fenséges lesz, ahogy átveszi a fűszerek csodás ízét és illatát. Mivel a laktató fogás viszonylag gyorsan elkészül, akár hétköznap, munka után is megsütheted. A tartalmas étel kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat.  

Hozzávalók:

* 1 kg csirkecomb
* 20 dkg gomba
* 10 dkg bébi spenót
* 2.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* szerecsendió
* bors

Elkészítés:

A gombát tisztítsd meg, és vágd fel. Hevíts kevés olajat, és rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a spenótot, a gombát, és kevergetve süsd pár percig. Amikor a spenót megfonnyad, öntsd fel a tejszínnel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, és rottyantsd össze!

A csirkecombokat tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Rakd egy tepsibe, és öntsd le a spenótos, tejszínes keverékkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a húsba könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések