A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros György alapítványa dollármilliókkal finanszírozza a genderpropagandát


Vélhetően senkit sem lep meg az a tény, hogy a transz propaganda és egyéb gendertémák terjesztése mögött is ott áll a Soros György-féle Open Society Foundations. Összeszedjük azokat az NGO-kat, amelyek dollármilliókat költenek a genderpropagandára.
 


I. A Transgender Europe tevékenysége

A Transgender Europe (TGEU) nevű NGO 2014 óta kampányt folytat a transzneműség jogi elismeréséért. A kampány támogatója egyebek mellett a Holland Kormány, az Open Society Foundations, valamint az Európai Bizottság. 

A Transgender Europe-ot 

2016-BAN 500 EZER, 2018 PEDIG 300 EZER DOLLÁRRAL TÁMOGATTA AZ OPEN SOCIETY. 

A kampány keretében többek között kifogásolják, hogy Európa-szerte kizárják a fiatal transz embereket a nemük jogi elismeréséből. Az argentin modellt tekintik példának, 

AMELY 18 ÉV ALATTI SZEMÉLYEK SZÁMÁRA IS LEHETŐVÉ TESZI A NEMVÁLTÁST. 

Javaslatot tesznek arra, hogy minden nyílt vagy rejtett korhatár kerüljön eltávolításra a nem jogi elismerésének folyamatából. 

Érzékenyítő poszterek és képeslapok is elérhetők a TGEU honlapján, a következő szöveggel: 

Az iskola mindenkinek nehéz. Azoknak a transz tiniknek, akiknek más a mindennapi nemi identitása, mint az osztály nyilvántartásában szereplő, elviselhetetlen lehet. Nemük jogi elismerése és megfelelő papírok birtoklása a fiatal transz embereknek több esélyt ad a túlélésre és iskolai sikerek elérésére.


II. Az Open Society Foundations transzszexualitással kapcsolatos tevékenysége

A Nyílt Társadalom Alapítványok részletes állásfoglalást készített a transzneműek jogairól, illetve nemük jogi elismeréséről.

A szervezet szerint a transzneműek identitásának sokszínűségére többféle elnevezést szoktak használni: férfiak, nők, binárisak, nemek szerint nem megfelelőek, de 

DÖNTHETNEK ÚGY IS, HOGY ELUTASÍTJÁK EZEKET A CÍMKÉKET. 

Az NGO kiemeli, hogy ha az érintett dokumentumai nem tükrözik azt a nemet, amelyben a transznemű ember él, elutasíthatják a személyazonosság igazolását, és megakadályozhatják az érintetteket abban, hogy alapvető tevékenységekben vegyenek részt, mint például az iskolai beiratkozás, egészségügyi ellátás, munkába állás, bankszámla nyitása, utazás vagy szavazás.

Álláspontjuk szerint ez az érintett diszkriminációjához, visszaéléshez vagy szorongáshoz vezethet. 

Az Open Society kifogásolja, hogy sokan csak „felesleges akadályokon" keresztül változtathatják meg a nemüket hivatalosan: 

PSZICHOLÓGIAI DIAGNÓZIS, HORMONTERÁPIA, ERŐLTETETT STERILIZÁLÁS, KASZTRÁLÁS, VAGY A NEMI SZERVEK MŰTÉTJE. 

Ezen eljárások szerintük nemcsak invazívak, hanem megalázóak, önkényesek, de túlságosan drágák is.

Az a követelmény, hogy a hivatalos dokumentumok megváltoztatása előtt az illetőt orvosilag transzneműként azonosítsák, álláspontjuk szerint hatalmi egyensúlyhiányt okozhat beteg és szolgáltató között. 

A szolgáltató megtagadhatja ugyanis a törvényes nemi elismerést, vagy a nemek megerősítését igénylő ellátás jogát, így ez nézetük szerint megnehezíti a transz emberek számára a megfelelő egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést.


A Nyílt Társadalom Alapítványok 2015-ben külön kiadványt készített a transz gyerekek és fiatalok jogi elismeréséről:

👊 álláspontjuk szerint a transz fiatalok nemi szempontból szegregált helyzetben vannak, szerte a világon nem szerezhetnek megfelelő hivatalos dokumentumokat, amelyek megfelelnek nemi identitásuknak;

👊 ez nézetük szerint kirekesztésnek, diszkriminációnak és bántalmazásnak tesz ki transz fiatalokat;

👊 a szervezet úgy véli, hogy az egynemű iskolákból és a nemek szerint szegregált tevékenységekből, sportcsapatokból, iskolai tevékenységekből kizárják őket;

👊 az Open Society szerint, mivel a transz gyerekeknek és fiataloknak tilos a nemi identitásuknak megfelelő iskolai fürdőszobát használni, ezért erőszak és zaklatás kockázatának vannak kitéve;

👊 a tájékoztató – egyebek mellett – megvizsgálja a transznemű fiatalok nemének jogi elismerését ellenzők legfontosabb érveit.

A kiadványban elgondolkodtatóak a következő kijelentések:

👉 „a legújabb kutatások szerint a transz gyerekek 5 és 12 éves kor között pontos, mélyen gyökerező ismeretekkel rendelkeznek arról, hogy mit jelent a genderidentitás";

👉 a transzneműség jogi elismerésének életkori korlátja „önkényes lenne, és kizárhatná a legkiszolgáltatottabbakat";

👉 „sok gendervariáns gyermek 3 és 5 éves kor között tapasztalja meg a genderidentitását";

👉 „egyesek már kétéves koruktól kezdve kényelmetlenül érzik magukat a születési nemük és a genderidentitásuk közti ellentmondás miatt".

Az Open Society Foundations teljes mértékben támogatja a transznemű aktivisták célkitűzéseit. 


Nézetük alapján 

A BIOLÓGIAI NEMET A SZUBJEKTÍV NEMI IDENTITÁSNAK KELL FELVÁLTANIA, A „FÉRFI ÉS NŐI BINÁRIS KATEGÓRIÁKON KÍVÜLI" OPCIÓK BEVONÁSÁVAL, SZERINTÜK AZ IDENTITÁST NEM SZABAD „ÉLETKOR-KORLÁTOZÁSOKKAL SZABÁLYOZNI". 

Az OSF finanszírozza a „transzvezérelt vagy LMBT-szervezeteket, amelyek elősegítik a nemek legális elismerésének progresszív, jogokon alapuló folyamatait". Ezenfelül azt is támogatják, hogy az érintettek igény szerint hozzáférjenek a „hormonterápiához, tanácsadáshoz és a nemek megerősítéséhez szükséges műtétekhez".

A fiatalkorúak hormonblokkolóit is támogatja a szervezet. 

AZ OSF 2011 ÉS 2013 KÖZÖTT 3,19 MILLIÓ, KÉSŐBB TOVÁBBI 3 MILLIÓ DOLLÁRRAL TÁMOGATTA A TRANSZNEMŰ SZERVEZETEKET, 

de kiemelt támogatójuk még a Stryker's Arcus Alapítvány (Jon Stryker) és a Pritzker Tawani Alapítvány (Jennifer Pritzker).


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések