A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal, csirkével töltött édesburgonya: laktató, meleg vacsora


A mindenféle finomsággal telepakolt édesburgonya jó laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.


A különféle sült, töltött krumplik mindig nagy sikert aratnak. Az édesburgonya is isteni csirkével, sajttal megpakolva. Lehetőleg hasonló nagyságú édesburgonyákat válogass össze, hogy ugyanannyi idő alatt puhuljanak meg. A sütési idő a krumpli nagyságától függően változhat.

Hozzávalók:

* 4 db édesburgonya
* 40 dkg csirkemell
* 10 dkg cheddar sajt
* 0.5 db zöld kaliforniai paprika
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* 0.5 csokor petrezselyem
* 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
* só
* bors

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és villával szurkáld meg. Locsold meg sóval, borssal összekevert olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült.

Közben a csirkemellet vágd kisebb kockákra, fűszerezd sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával, add hozzá a paprikát, majd pirítsd meg. A végén rakd hozzá a petrezselymet is.

A puha édesburgonyába készíts egy mélyedést, és töltsd meg a húsos keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Tejföllel, különféle szószokkal is tálalhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések