A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Romániában már több mint nyolcezer fertőzöttet ápolnak kórházban


Romániában már több mint 8 ezer koronavírussal fertőzött beteg szorul kórházi ápolásra, több megyében telítődtek az intenzív terápiás osztályokon számukra elkülönített helyek, miközben hétfőn ismét rekordot döntött a pozitív tesztek aránya.

A stratégiai kommunikációs törzs hétfői jelentése szerint az utóbbi 24 órában 1591 embernél mutatták ki a koronavírust, ami elmarad ugyan az utóbbi két hét átlagától, de csak azért, mert a hétfői napokon mindig a vasárnap elvégzett, a szokásosnál (22-24 ezer) jóval kevesebb tesztet értékelnek ki. 

MIVEL A HÉTFŐI JELENTÉSBEN SZEREPLŐ ÚJ FERTŐZÖTTEKET ALIG 6500 SZEMÉLY TESZTELÉSE NYOMÁN DIAGNOSZTIZÁLTÁK, EGY HÉT UTÁN ISMÉT REKORDOT DÖNTÖTT ÉS MEGHALADTA A 24 SZÁZALÉKOT A POZITÍV TESZTEK ARÁNYA. 

HÉTFŐN ÚJABB 45, A KORONAVÍRUS SZÖVŐDMÉNYEINEK TULAJDONÍTOTT HALÁLESETET JELENTETTEK. 

Romániában vasárnap haladta meg az ötezret a járvány halálos áldozatainak száma.

A fertőzés terjedésének utóbbi három hétben bekövetkezett újabb gyorsulása nyomán egyre aggasztóbb a helyzet a kórházakban.

BÁR MOST MÁR A TÜNETMENTES ESETEKET NEM UTALJÁK BE, HÉTFŐN REKORDOT DÖNTÖTT - A JÁRVÁNY KEZDETE ÓTA ELŐSZÖR HALADTA MEG A 8000-ET - A KÓRHÁZBAN KEZELT KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTEK, ÉS A NAPOKBAN MEGKÖZELÍTETTE A 600-AT AZ INTENZÍV TERÁPIÁN ÁPOLT SÚLYOS ESETEK SZÁMA. 

A G4Media.ro hírportál összesítése szerint Romániában a Covid-19-ben szenvedő betegeknek fenntartott kórházakban 1050 intenzív terápiás ágy van. A portál szerint 

BUKARESTBEN ÉS AZ ORSZÁG 41 MEGYÉJE KÖZÜL 13-BAN NINCS MÁR SZABAD HELY A COVID-KÓRHÁZAK INTENZÍV TERÁPIÁS RÉSZLEGEIN. 

Eddig 137 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 24 ezer jelenleg is fertőző.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések