A tejfölös piskóta mirelit gyümölcsökkel is nagyon finom.
Ha a sok csokis, krémes süti után ennél már valamilyen gyümölcsös édességet, válaszd a tejfölös piskótát. Vedd elő hozzá a fagyasztóból a nyáron és ősszel eltett finomságokat, vagy használj befőttet! Tökéletes a tésztához a meggy, a barack, a cseresznye vagy az áfonya. Ez a piskóta kicsit másként készül, mint a hagyományos, kevesebb tojás kell hozzá. A tejföltől viszont finom puha lesz a tészta.
Hozzávalók 20 szelethez:
* 35 dkg gyümölcs
* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 3 db tojás
* 2 dl tejföl
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 db citrom
* 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Az egész tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Kanalazd hozzá a tejfölt, és ízesítsd reszelt citromhéjjal és vaníliával. Forgasd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd a tetejére a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20-25 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább! Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések