A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pehelykönnyű körtés-szőlős piskóta: így feljön szép magasra a tészta


A körtés-szőlős piskótának nem kényes a tésztája, így akár kezdők is próbálkozhatnak vele.

Az ősz kedvenc gyümölcsei a piskótát is feldobják. Ha korábban nem sikerült jól a klasszikus tészta, akkor se vásárolj kész bolti tortalapokat: próbálkozz meg inkább ezzel a recepttel! Mivel tej és olaj is kerül bele, biztosan nem szárad ki sütés közben. Érdemes a piskótába sütőport is tenni, hogy a gyümölcsök ne húzzák le. A már jól ismert szabályok vonatkoznak erre a változatra is. Talán a legfontosabb, hogy semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert akkor visszaesik a tészta.

Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    20 dkg cukor
    5 db tojás
    2 db körte
    1 fürt szőlő
    1 dl olaj
    1 dl tej
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgákat keverd össze a kétféle cukorral. Add hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd össze a sütőporos liszttel. A tojásfehérjéből verj kemény habot, részletekben dolgozd a masszához.

Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. A tetejére rakj gerezdekre vágott körtét és szőlőt. Tedd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbleül 30-35 perc alatt. Ha elválik az edény falától, szép magas és piros, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések