A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, darált húsos töltött padlizsán: kiadós és laktató


A padlizsán paradicsommal és sajttal mindig finom, ebben a darált hússal gazdagított rakottasban is tökéletesek együtt.


A padlizsánt sokféleképpen felhasználhatod, tökéletes rántva, sütve és töltve is. Semleges íze miatt könnyen fűszerezhető. Darált hússal töltve, sajttal a tetején izgalmas ebéd vagy vacsora lehet. Kínálhatod önmagában, joghurtos öntettel vagy akár bulgurral is. Vásárlásnál fényes, keményebb, sötétlila darabokat válogass össze, hogy igazán finom legyen.

Hozzávalók:

    2 db padlizsán
    40 dkg darált sertéshús
    4 db paradicsom
    1 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál pirospaprika
    20 dkg sajt
    1 ág bazsalikom
    1 ág petrezselyem
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd félbe hosszában. A belsejét távolítsd el, és sózd be 15 percre. Így biztosan nem lesz keserű. Pihentetés után itasd le róla a nedvességet.

A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a darált húst és a padlizsán belsejét. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, bazsalikommal, és párold 10-15 percig.

A húsos masszát kanalazd a padlizsánba, rakd rá a feldarabolt paradicsomot és a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések