A padlizsán paradicsommal és sajttal mindig finom, ebben a darált hússal gazdagított rakottasban is tökéletesek együtt.
A padlizsánt sokféleképpen felhasználhatod, tökéletes rántva, sütve és töltve is. Semleges íze miatt könnyen fűszerezhető. Darált hússal töltve, sajttal a tetején izgalmas ebéd vagy vacsora lehet. Kínálhatod önmagában, joghurtos öntettel vagy akár bulgurral is. Vásárlásnál fényes, keményebb, sötétlila darabokat válogass össze, hogy igazán finom legyen.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
40 dkg darált sertéshús
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
20 dkg sajt
1 ág bazsalikom
1 ág petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd félbe hosszában. A belsejét távolítsd el, és sózd be 15 percre. Így biztosan nem lesz keserű. Pihentetés után itasd le róla a nedvességet.
A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a darált húst és a padlizsán belsejét. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, bazsalikommal, és párold 10-15 percig.
A húsos masszát kanalazd a padlizsánba, rakd rá a feldarabolt paradicsomot és a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések