A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötéves csúcson a devizatartalékok


Szeptemberben 2,153 milliárd euróval, csaknem öt éve, 2015 novembere óta a legnagyobb összegre, 32,212 milliárd euróra nőtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartaléka - derül ki a jegybank honlapján megjelent legfrissebb előzetes adatokból.

A múlt havi növekedéshez mintegy 500 millió euróval járult hozzá a Japánban négy sorozatban 62,7 milliárd jen értékben kibocsátott zöldkötvény, amely az első külföldi zöldkötvény a távol-keleti szigetországban. A négy sorozat 3, 5, 7 és 10 éves lejáratú.

A múlt év végéhez képest 3,827 milliárd euróval nőtt a devizatartalék, ami alig marad el az idei 4 milliárd euró devizakötvény kibocsátás összegétől, pedig januárban járt le egy 2 milliárd dolláros tízéves dollárkötvény, februárban egymilliárd eurós tizenötéves eurókötvény, júliusban pedig egy egymilliárd eurós hároméves jenkötvény. Az idén már több kötvény visszafizetése nem esedékes, legközelebb jövő márciusban egy 30 milliárd yen értékű hároméves kötvény jár majd le.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések