A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nutellás, lekváros kenyérpuding: langyosan a legfinomabb


Az angolok nem hiába imádják a kenyérpudingot. Maradék, szikkadt péksüti felhasználásra is tökéletes ez a Nutellás, lekváros édesség.


Az angolok kenyérpudingja nagyon hasonlít a mi zsemlefelfújtunkra vagy máglyarakásunkra. Az olcsó és finom édesség hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. A Nutella és a lekvár együtt mennyeivé varázsolják a sütit. A kenyérpudinghoz bármilyen jó minőségű kenyér kiváló. Arra figyelj, hogy a tejszínes keverék ne áztassa el a kenyereket.

Hozzávalók:

👉 8 szelet szendvicskenyér
👉 5 dkg vaj
👉 4 db tojás
👉 3 dl tej
👉 2.5 dl tejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 Nutella
👉 lekvár

Elkészítés:

A kenyérszeleteket átlósan vágd félbe, kend meg Nutellával és lekvárral, majd fogj össze kettőt. Rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Kevés puha vajat oszlass el egyenletesen a péksütiken.

A tojásokat keverd ki jól a tejszínnel, a tejjel, a kétféle cukorral és a fahéjjal. Locsold meg vele a kenyereket, majd pihentesd 15 percig, hogy a szeletek a folyadékot magukba szívhassák. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések