Hirdessen itt

Nem térdel le a BLM előtt az ausztrál rögbiválogatott


Május óta letarolta a világot a Black Lives Matter (BLM) mozgalom és ahogy az lenni szokott a haladó, liberális hírességeknél, ők is szép számmal meglovagolták az ügyet. A sport sem maradhatott ki, az Egyesült Államokban szinte nincs olyan sportoló, aki ne támogatná a mozgalmat, de gondoljunk csak Lewis Hamiltonra, aki egyetlen egy Forma-1-es futam előtt/után sem hagyja ki az alkalmat egy kis térdelésre.


Kivételek azonban még, ha elvétve is, de akadnak.

Az egyébként feketeJonathan Isaac, az NBA-ben szereplő Orlando Magic kosarasa nem is térdelt le a himnusz alatt és nem is viselt BLM-es pólót, mint a többi játékos, de ott van Samantha Leshnak-Murphy is, aki az amerikai női labdarúgó-bajnokságban vitézkedő North Carolina Courage kapusa.

Most pedig egy teljes válogatott mondott nemet a térdelésre.

Az ausztrál rögbiválogatott játékosai ugyanis megszavazták, hogy nem fognak letérdelni az Új-Zéland elleni meccsük előtt, amikor lejátsszák a himnuszokat.

Ezzel a döntéssel ők lettek az első ausztrál válogatott, aki megtagadja a „rituálét”.

A legfontosabb az, hogy az őslakos népesség tiszteletben tartásáról van szó, és erre akarunk összpontosítani – fogalmazott a válogatott edzője, Dave Rennie, ezzel arra utalva, hogy bár a játékosok nem térdelnek majd, de „First Nation” feliratú pólóban lesznek majd, ami magyarul „első nemzetet” jelent.

Dave Rennie azt is kijelentette, hogy nem akarnak politikai nyilatkozatot tenni.

Úgy tűnik, hogy a rögbijátékosoknak nem igazán fekszik a BLM-demonstrációk miatt kialakult erőszak és rongáláshullám. Korábban az angol rögbisztár, Billy Vunipola tagadta meg a térdelést, ugyanis keresztényként azt mondta, hogy nem tudja támogatni azokat, akik számára a „templomok és Bibliák égetése” a politikai állásfoglalás módja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések