A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem olyan gyors a kínai gazdaság felpattanása, mint remélték


A várakozásokhoz képest kisebb mértékben növekedett a kínai gazdaság a harmadik negyedévben, de a gazdaság helyreállása javuló ütemben folytatódott a megelőző negyedévhez képest, amikor Kína kilábalt a koronavírus-járvány okozta visszaesésből.


A kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adatai szerint a bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 4,9 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Elemzők ennél nagyobb ütemű, 5,2 százalékos növekedésre számítottak a második negyedévben regisztrált 3,2 százalékos erősödés után. A kínai GDP az idei év első három hónapjában 6,8 százalékkal csökkent, először zsugorodva azóta, hogy 1992-ben elkezdték közzétenni a hivatalos GDP adatokat.

A Világbank előrejelzése szerint a kínai gazdaság az idén kétszázalékos növekedést érhet el, míg a Nemzetközi Valutaalap szerint a G20-as országcsoport egyetlen, gazdasági növekedést elérő országa lehet az idén.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések