Hirdessen itt

Megúszhatja a börtönt a csecsemőjét magára hagyó máriabesnyői nő


Tavaly tavasszal egy férfi és a párja egy csecsemőre bukkant Gödöllő-Máriabesnyőn. A kicsi rövid időn belül meghalt volna segítség nélkül. A mentők a helyszínen ellátták a babát, majd kórházba vitték. Megtörten érkezett a csecsemő anyja a bíróságra, ahol október 27-én hozták meg az elsőfokú ítéletet.


Tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken tartották az előkészítő ülését annak a 29 éves nőnek az ügyében, aki tavaly áprilisban

sétálni indult, majd egy patak melletti füves területen megszülte a gyerekét és magára hagyta. A kisfiú a terhesség hetedik hónapjában született koraszülöttként, méhen belüli sorvadással. Az életét az arra járók mentették meg, amikor véletlenül rátaláltak és segítséget hívtak hozzá.

A kicsi azóta nevelőszülőkhöz került, de az édesanyja szeretné tartani vele a kapcsolatot. A bíróságon azt mondta:
Elismerem, hogy hibát követtem el, nem így akartam csinálni. Legközelebb már nem így cselekednék. Segítségért mentem haza, szándékomban állt visszamenni, de hirtelen sokkos állapotba kerültem. Fel akartam őt nevelni, de bepánikoltam. Tisztességgel felnevelném, ha lenne még egy esélyem
– idézi a nőt, a Bors.

Csak az utolsó héten szembesültem a terhességemmel
- magyarázta a nő, aki egy tésztagyárban ismerkedett meg egy idősebb kínai férfival, akivel szorosabb kapcsolatba kerültek.

A terhességéről senkinek sem beszélt, orvoshoz sem járt.

Volt hízásom, és a menstruációm sem volt rendszeres, de nem foglalkoztam velük. Nem tartottam fontosnak, hogy orvoshoz menjek. Azt tudtam, hogy ha nem megyek vissza, akkor meg fog halni. Tisztában vagyok azzal, hogy rossz döntést hoztam, de nem szeretnék lemondani róla, szeretném vele tartani a kapcsolatot.

- érvelt a nő, aki hónapokot töltött előzetesben, aztán bűnügyi felügyelet alá helyezték.

A mostani tárgyaláson két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott,

a szülői felügyeleti jogát pedig megszüntették.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések