A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megkezdte a kereskedelmi termelést a Kabai Solar Park


Megkezdte a kereskedelmi termelést a MET Csoport 43 megawatt beépített teljesítményű naperőműve Hajdú-Bihar megyében, a létesítményt szalagátvágással csütörtökön hivatalosan is felavatták - közölte az MTI-vel a cégcsoport eszközdivíziójának vezetője.


Lehőcz Balázs Gábor tájékoztatása szerint a Kaba térségében elkészült erőmű mostantól több mint 23 ezer háztartást tud ellátni zöld árammal. A beruházás összegét firtató kérdést elhárította, azonban elmondta, hogy banki hitelből finanszírozták.

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 26 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt. A MET tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

A MET Kabai Solar Park által működtetett, közel 70 hektáron megvalósult beruházás területén közös akciót szerveztek csütörtökön a cég munkatársai és a 10 millió Fa Alapítvány önkéntesei. A kabai erőmű kivitelezéséhez 182 fát és cserjét kellett kivágni, ezek helyett 600 újat telepítenek még az idén ősszel. Az alapítvány faültetési akciójának ötvenezredik példányát az eseményen ültették el. Az alapítvány céljainak megvalósításához további 50 fát adományozott a MET - közölte a cég.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések