A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Manfred Weber uniós gazdasági szankciókat sürget Törökország ellen


Törökország az unió ötödik legnagyobb kereskedelmi partnere. Azonban a törökök számára a legfontosabb piac Európa.


Az Európai Uniónak használnia kell a gazdasági erejét Törökországgal szemben – mondta Manfred Weber az Euronews riporterének nyilatkozva. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint lépni kell, hiszen a francia termékek török bojkottja szétverheti a két fél vámunióját. Olaj a tűzre Emmanuel Macron és Recep Tayyip Erdogan összetűzése az unió és Törökország konfliktusában. A Mohamed-karikatúrák kapcsán kitört vitában a török elnök azt mondta, Macronnak elmeorvosra van szüksége, egyúttal a francia termékek bojkottjára szólított fel. Az unió viszonya eddig is feszült volt a görög és a ciprusi partoknál kezdett török próbafúrások miatt. Az unió azonban eddig nem vetett be gazdasági büntetőintézkedéseket Ankara ellen.

Törökország az unió ötödik legnagyobb kereskedelmi partnere. Azonban a törökök számára a legfontosabb piac Európa. Az import 32 százaléka és export 42 százaléka ide irányult. Németország, Olaszország és Hollandia a vezető gazdasági partnerük.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések